Salgsutstilling på Bølgen & Moi

Tom Sandberg og Dag Alveng dekker nå veggene på Bølgen & Moi, BriskebyTom Sandberg
Untitled, 2010
Pigment print 73x90 cm
Ed. 1/6. Signert.

Fra slutten av 1970-årene markerte Tom Sandberg seg som en av Norges mest betydelige og produktive fotografer i en kunstnerisk sammenheng. Han var en viktig brobygger mellom fotografi- og kunstmiljøet og var en sentral bidragsyter til den økte aksepten for fotografi som kunstnerisk medium i Norge. I de senere årene av sin karriere gjorde han seg også gjeldende internasjonalt. Sandberg arbeidet med fotografi siden 1970-tallet og ble regnet av Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst som en av Norges mest sentrale nålevende kunstnere.
Hans «Portretter» (ca. 1985) er kåret til et av Morgenbladets 12 viktigste kunstverk. Han vant også Anders Jahres kulturpris i 2010.
Sandberg fotograferte stort sett i svart/hvitt. Motivene var blant annet skykomposisjoner og bilder fra flyplasser og en rekke portretter, blant annet av spedbarn og akt. Kjente bilder er blant annet nærportrettene i storformat, av John Cage, Harald Sæverud, Christo eller Andrej Nebb.
På Bølgen & Moi vises et konsentrert utvalg fra hans produksjon, blant annet en serie platinium prints som regnes som den mest eksklusive av analoge fotografiske teknikker.


Dag Alveng
New York. 2007
Sølvgelatin 46x56 cm
Ed. 1/25. Signert.

Dag Alveng er en av Norges mest anerkjente kunstnere og har sin utdannelse på Trent Polytechnic i England. Etter hjemkomsten var han i 1977 aktiv ved etableringen av Fotogalleriet i Oslo, der han et par år senere debuterte med en separatutstilling som skulle innvarsle konseptkunstens inntreden i norsk fotohistorie. Siden har han jevnlig stilt ut på viktige museer og gallerier i USA og Europa, og ikke minst blitt innkjøpt av sentrale kunstinstitusjoner som bl.a. Metropolitan og Museum of Modern Art i New York.
På Bølgen & Moi vises fotografier fra Alvengs serie I Love This Time of Year fotografert i New York hvor han gjør flere eksponeringer på et storformatnegativ.

Bildene er levert av Galleri Balder

Tom Sandberg: