Nyheter mars/april 2017

Utstillingen med CHRISTER STRÖMHOLM henger til 31 mars.


Christer Strömholm
Bleka damen med arbeidstegninger, 35 x 45 cm

Å være forut for tidsånden er ikke alltid det letteste – selv ikke i kunsten.
Den svenske fotografen Christer Strömholm (1918–2002) dro til Paris på begynnelsen av 1960-tallet og tok bilder av transseksuelle, men det gikk over 20 år før noe forlag ville publisere bildene hans i en bok. Nå viser Galleri Balder i Oslo en serie vintagebilder med nettopp disse motivene.
Magasinet Kunst
_____________

BakrommetI forbindelse med utstillingen Christer Stömholm har vi åpnet bakrommet med et eksklusivt utvalg av Skandinaviske Mestere. Fotografer som er representert: Anders Petersen, DAWID (Bjørn Dawidsson), Herdis Maria Siegert, Christian Houge, Tone Beckman, Robert Meyer, Raymond Mosken, Morten Andersen, Tom Sandberg, Dag Alveng og Agnete Brun.

______________

Tom Sandberg satte prisrekord.I går arrangerte auksjonshuset Blomqvist årets første auksjon og i katalogen var flere fremtredende fotokunstnere representert. Og året startet godt med auksjonsrekord for Tom Sandberg.
Internasjonalt har markedet for fotografi vært økende i en årrekke med stadig nye prisrekorder på både samtidsfotografi og på eldre klassikere. Her hjemme har markedet vært noe varierende og det er derfor et positivt at årets første auksjon ga god respons for mange av fotografiene i katalogen.
– Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier senior kunstekspert hos Blomqvist Birgitte Christin Schiøth. – Spesielt morsomt var det med Tom Sandberg som satte rekord på fotografi omsatt hos oss, og på fotografi omsatt på auksjon i Norge generelt.
Fotografi.no

_______________

Kivijärvi vs Kivijärvi


Samuel Kivijärvi,
"Etter Kåres bilder" 2011
Utsnitt. Akryl på canvas


Kare Kivijärvi
"Baktapur en munk" Nepal 1964
Sølvgelatin 30 x 24 cm

Neste utstilling hos Galleri Balder viser malerier av
Samuel Kivijärvi og et utvalg sjeldne vintagefotografier
av hans far Kåre Kivijärvi.
Åpning 21.04.17 Kl. 19.00
Utstillingen henger til 30.04.17
Mer info følger.